De Nationale Gezondheidstest

De Blaeij Sportgezondheidscentrum is opnieuw geselecteerd als gecertificeerd testcentrum voor de Nationale Gezondheidstest 2004, die gehouden wordt van 13-17 september 2004.

Om Nederlanders meer te laten bewegen en om meer inzicht te krijgen in de mate van lichamelijke activiteit, de fitheid, het gewicht en de leefstijl van de Nederlandse bevolking wordt jaarlijks de Nationale Gezondheidstest (NGT) georganiseerd. Een groots evenement, dat wordt georganiseerd in opdracht van de Nederlandse Hartstichting en wordt ondersteund door het ministerie van VWS. De uitvoering is in handen van het projectbureau Nationale Gezondheidstest, bestaande uit TNO Arbeid en Stichting Pur Sang.

De afgelopen tijd is er in de media veel aandacht geschonken aan de ongezonde leefstijl van veel Nederlanders. Ze bewegen te weinig en eten vaak ongezond. Helaas beseffen veel mensen dit niet. Zij denken dat ze gezond eten en genoeg bewegen. Maar uit recente onderzoekscijfers blijkt het tegendeel. Zestig procent van de Nederlanders beweegt onvoldoende, terwijl 48 procent kampt met overgewicht. Een groot gedeelte van de inwoners van dit land leeft dus niet bepaald gezond.

Tijdens de Nationale Gezondheidstest wordt de Nederlandse bevolking getest op onder meer conditie (met behulp van een fietstest), gewicht, buikomvang, spierkracht en leefstijl. De test neemt een uur in beslag en Iedere deelnemer ontvangt na afloop een persoonlijk gezondheidsprofiel en een beweegadvies. Uw profiel advies en profiel worden na afloop in een persoonlijk gesprek toegelicht.

Iedere Nederlander tussen 16 en 70 jaar kan zich aanmelden voor de Nationale Gezondheidstest. Ook als u weinig aan bewegen toekomt en misschien een minder goede conditie heeft, meldt u zich dan aan. Aanmelden kan vanaf 1 september via de website www.nationalegezondheidstest.com, er geldt een eigen bijdrage van € 15,-, tenzij u in aanmerking komt voor een gratis test. Dit wordt beoordeeld door de landelijke organisatie. Wees snel want vol is vol!
Op de dag en het tijdstip dat u heeft afgesproken meldt u zich bij het centrum. U krijgt met maximaal twee personen tegelijk een korte toelichting op de testprocedure, waarna u één voor één, door de testleider wordt uitgenodigd voor de meting van uw lichaamslengte, lichaamsgewicht, buikomvang en buikspierkracht. Daarna wordt (met maximaal 2personen tegelijk) de conditietest uitgevoerd m.b.v een fietstest. Na afloop van de fysieke test vult u een vragenlijst in over gezondheid, bewegen en leefstijl. Ondertussen wordt uw fitheidprofiel samengesteld. De medewerker van het centrum licht uw profiel toe in een persoonlijk gesprek (5 minuten).

Al uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Na de test worden alle gegevens vanuit het testcentrum naar het projectbureau Nationale Gezondheidstest gestuurd. Zij analyseren resultaten van de test en de vragenlijst in een wetenschappelijk onderzoek. Daarmee worden een aantal vragen over bewegen, fitheid en leefstijl van de Nederlandse bevolking beantwoord. Uiteraard zijn individuele gegevens van deelnemers niet herkenbaar in de publicaties.
Mocht u zich na deze test binnen 4 weken bij ons sportgezondheidscentrum aanmelden voor een abonnement dan zullen wij u een aantrekkelijk aanbod doen.